Чисельні порушення на ринку стихійної торгівлі

На виконання вимог припису Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 27 липня 2018 року за № 7 Бериславським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було проведено позапланову перевірку потужності ТОВ «Старт», ринок стихійної торгівлі у с. Веселе Бериславського району на 59 км автодороги Р-47 Херсон-Генічеськ. Для участі в проведенні заходу були запрошені представники поліції та Веселівської селищної ради. Перевірка здійснювалась за допомогою засобу відеофіксації. Керівник ринку був відсутній на перевірці, а представник адміністрації без попередження залишила своє робоче місце через 10 хвилин після початку обстеження.

Під час перевірки ринку було встановлено, що вимоги припису Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, на жаль, не виконані по жодному з пунктів, а саме – проводиться функціонування ринку без експлуатаційного дозволу, за відсутності акредитованої лабораторії, реалізується продукція домашнього приготування (гриби консервовані та сушені, риба сушена, копчена, в’ялена, домашні кулінарні та кондитерські вироби без дотримання вимог температурного режиму, а то і взагалі на відкритих прилавках біля самої дороги). Всі ці продукти реалізуються без будь-якої супровідної документації, результатів відповідних досліджень, з порушенням умов зберігання та реалізації, що несе загрозу життю та здоров’ю населення.

За результатами проведеної перевірки було складено протокол про порушення вимог Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», а також про порушення вимог санітарного законодавства. Протокол та всю супровідну документацію було відправлено на розгляд до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.