Чергове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Каховській районній державній адміністрації

27.09.2017 року  під головуванням заступника Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Шелест Г.О. при  Каховській  районній державній адміністрації проведено чергове засідання

В засіданні  приймали участь члени комісії,  запрошені голови сільських, селищних рад та об’єднаних громад, керівники свиногосподарств.  До порядку денного включено питання  «Про посилення заходів щодо недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней на територію Каховського району», пов’язане з новим випадком  виявлення на території Херсонської області захворювання на  АЧС  в особистому селянському господарстві у  с. Бехтери  Голопристанського району.  

З основною доповіддю виступили в.о. начальника Каховського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  Шелест Г.О. та Начальник Каховської районної державної лікарні ветеринарної медицини Бондарчук В.К., які озвучили основні завдання та заходи, які необхідно виконати для недопущення заносу вірусу африканської чуми свиней на територію Каховського району.

В обговоренні виступали керівники органів місцевого самоврядування,та представники підприємств, що займаються розведенням товарних свиней. Кожен надав коротку інформацію про готовність до подібної надзвичайної ситуації та наявного   матеріального резерву для екстреного розгортання та   функціонування карантинних ветеринарно-поліцейських постів.

Шелест Г.О. та Бондарчук В.К.  закликали присутніх  про відповідальне виконання прийнятих на ДНПК  рішень, всебічне сприяння  ветеринарним працівникам у спільному проведенні обліку поголів’я свиней, проведенні роз’яснювальної роботи серед власників  особистих селянських господарств  та поширення підготовлених пам’яток про заходи профілактики АЧС.