Чергове засідання містобудівної ради при Каховській районній державній адміністрації

За участі начальника Каховського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Г. Шелест відбулося засідання містобудівної ради при Каховській районній державній адміністрації. На порядку денному – розгляд питання погодження проектної документації детального плану території та землеустрою земельних ділянок під розміщення об’єктів відновлюваної енергетики. Проектом передбачено зміну категорії землі за призначенням на «землі транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення».

Головною темою обговорення стало планування розміщення на території загальною площею 100 га на відстані 3 км від села Василівка Любимівської ради 10 вітроенергетичних установок (ВЕУ) висотою 120м та потужністю 2 МВт кожна, під’їзних шляхів до них та до підстанції збору потужностей від вітроенергетичних установок, ліній електропередач.

В ході розгляду проектної документації з’ясовано розміри зони суворої охорони об’єктів – 200 м. В охоронних зонах запроектованих об’єктів не передбачено розміщення будь-яких об’єктів.

Автори проекту надали на розгляд містобудівної ради розроблений Попередній експертний висновок з впливу розташування та будівництва ділянки ВЕУ на природні комплекси довкілля, рослинність, сезонні орнітологічні комплекси, мігруючих птахів та кажанів в межах Каховського району Херсонської області, яким погоджується проектна територія для будівництва площадки ВЕС на території Каховського району.