Безпечність продукції – понад усе !  

12 квітня 2018 року у місті Херсоні на базі забійного підприємства ФОП Двойневський І.В. відбувся семінар-навчання для фахівців Херсонської міської лікарні ветеринарної медицини, уповноважених на здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю на переробних підприємствах під головуванням в.о. начальника Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області М. Малахової. 

Тематика семінару спрямована на роз’яснення вимог чинного законодавства під час здійснення заходів державного контролю на переробних підприємствах. Зокрема, присутнім надавалося детальне роз’яснення основних засад  та визначень  Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» № 2042-19 від 18.05.2017р., який набув чинності  від 4 квітня 2018р. Окрема увага приділена питанням здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини в частині дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Після завершення  навчальної частини семінару, присутні фахівці закріпили практичні аспекти проведення ветеринарно-санітарної експертизи, що, в свою чергу, дозволило оцінити рівень знань уповноважених фахівців.

Загалом, семінар носив консультаційно-інформаційний характер. Наприкінці учасники обговорили  актуальні та проблемні питання.

За результатами заходу складено протокол, який буде направлено до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.