Актуальність проведення ідентифікації у Генічеському районі

Для кожної людини власне здоров`я та гарне самопочуття всієї родини є пріоритетним у житті. Якісні та безпечні продукти від сільськогосподарських тварин завжди були та є візитною карткою півдня України – Херсонщини.

Тож, для постійного контролю за станом здоров`я тварин та походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу, від її виробництва до реалізації, вкрай важливо дотримуватися системи проведення ідентифікації сільськогосподарських тварин.

Через те, що у 2018 році власники тварин можуть претендувати на отримання дотацій за утримання великої рогатої худоби (ВРХ) (відповідні норми передбачені у рамках виконання статті 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва»), та дотації за молодняк, які надаються на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого у визначеному порядку молодняку великої рогатої худоби до 13-ти місячного віку, який народився в господарствах фізичних осіб у поточному році, ветеринарні фахівці Генічеського району багато зусиль докладають на проведення ідентифікації ВРХ у приватному секторі.

Для уникнення непорозумінь при поданні документів на отримання дотації, власники тварин мають дотримуватися вимог законодавства України, зокрема, з ідентифікації та реєстрації тварин.

– своєчасно реєструвати господарства з розведення, утримання, забою, утилізації тварин у Єдиному державному реєстрі тварин;

– своєчасно ідентифікувати усіх тварин у господарстві у визначені законодавством строки (для великої рогатої худоби не пізніше семи днів з дати її народження, але у будь-якому разі до того, як тварина залишить господарство);

– вчасно подавати дані для реєстрації тварин, усіх переміщень між господарствами, а також про забій, утилізацію та падіж тварин.

Для проведення ідентифікації та реєстрації тварин у господарстві фізичної особи, власник тварини може звернутися до державної установи ветеринарної медицини в місто Генічеськ, або структурного підрозділу Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».