Проведено інспектування закладів громадського харчування з виготовлення та реалізації вуличної їжі

Через погіршення епідемічної ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції, масовими випадками харчових отруєнь, пов’язаних із вживаннях страв вуличної їжі, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області було проведено інспектування операторів ринку харчових продуктів щодо дотримання вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів. Всього було проінспектовано 44 заклади громадського харчування з виготовлення та реалізації вуличної їжі.

В результаті перевірок  виявлена низка порушень харчового законодавства, внаслідок чого відповідно до ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» на порушників складено 9 протоколів по притягненню до адміністративної відповідальності, винесено 9 рішень про тимчасове припинення обігу харчових продуктів .

Моніторингові обстеження та позапланові інспектування закладів громадського харчування тривають.